Wilde plantenmuur, camping Hoeve aan de weg te Oude Willem.

De laatste 31 jaar ben ik actief als groene ondernemer van ontwerp en aanleg natuurtuinen / natuurprojecten / amfitheaters en zwemvijfers. Vanaf de start heb ik gekozen voor het gebruik van inheemse vlinderplanten om de pure natuur dichterbij de mensen te brengen. Door deze ervaring hebben de ontwerpen van de wilde planten tuinen een eigen stijl, een typisch eigen karakter. Ik kies voor natuur en cultuur.  Een wilde planten tuin kent vele maanden van uitbundige bloei en is dus beslist geen saaie tuin. De bloemenpracht is van ongekende schoonheid, zoals die lang geleden nog voorkwam in onze natuur. De eigen stijl geld ook voor de vormgeving, waarin ronde vormen en hoogteverschillen en uw tuin groter of kleiner kunnen maken en voor spannende en verrassende plekken zorgt. Door de hoogte verschillen ontstaat er een besloten sfeer waar zich al snel een mocroklimaat ontwilkkelt. Planten bloeien iets eerder, u zit beschut tegen de wind. Al snel kunt u buiten zitten en genieten van de frisse lucht, bloeiende planten geurende bloemen, zoemende hommels en fladderende vlinders.

Een ander kenmerkend punt is de opbouw van een voedingssysteem. Dit voedingssysteem zorgt ervoor dat de planten jaren voldoende voeding, in hun eigen tempo, kunnen opnemen. Dit geeft de garantie dat na vele jaren nog steeds de zelfde plantensoorten in uw tuin aanwezig zijn en uit kunnen groeien tot stabiele groepen met hun eigen bodembacterien. In een wilde plantentuin valt veel te beleven, er bloeien altijd wel een aantal soorten. Zo`n natuurlijke tuin levert een bijdrage aan het instand houden van zeldzame en bedreigde planten soorten. Zoals bv. Zandblauwtje, Tormentil, Valkruid, Blauwe knoop. Dit geld eveneens voor het vlinderbestand. Vele soorten vlinders hebben juist wilde planten nodig voor hun voeding en om zich voort te planten.

Er zijn nogal wat planten die hun eigen vlinders hebben en zonder deze planten kunnen de vlinders niet overleven. Zoals Walstropijlstaart, Oranje Zandoogje, Heideblauwtje en Kleine Parelmoervlinder. Meestal komen in zo`n wilde plantentuin na enige jaren tussen 40 - 60 soorten vlinders voor, waarvan een tiental soorten zich er ook in kunnen voortplanten.