Copyright 2020 -

Sinds november 2018 heb ik grote medische problemen door een zeldzame hersentumor. De klachten zijn zo sterk toegenomen dat verder gaan geen optie meer is. Een zeer zwaar besluit, helaas!

Vanaf 14 november 2019 gaan Eef Willems en Jan Kroes (06 - 12 578 992) verder met de Arnica kwekerij, zowel met de Arnica teelt als de inheemse vlinderplanten.

gedroogde rode lijst zaden

Henk Pleiter heeft zijn opslagplaats opnieuw nagelopen voor o.a. zaad van Mottenkruid,Zwolse Anjer, Bilzekruid, het Late Stekelnootje en de Kartuizeranjer. Het gaat in totaal om ongeveer 30 soorten.

Elke zaterdag zijn we van 10:00 tot 16:00 uur geopend (tot eind december 2018)

Voor particuliere verkoop Arnica producten, inheemse vlinderplanten (zie soortenlijst) en advies over biodiversiteit en inheemse vlinderplinten in je eigen tuin.

  • Verse bloemen, alleen in bloeitijd (eind mei, begin juni).
  • Verse planten: Planta Tota - gehele plant met bloemen. Alleen in bloeitijd (eind mei, begin juni).
  • Verse wortels: alleen de wortels. Gehele jaar leverbaar
  • Gedroogde planten: Planta Tota - gehele plant met bloemen. Gehele jaar leverbaar
  • Gedroogde wortels: alleen de wortels. Gehele jaar leverbaar
  • Arnica planten: € 1,25 per plant. Gehele jaar leverbaar.
  • Speciale aanbieding: 10 jaar oude Arnica Montana planten, als verse plant of op bestelling gedroogd. Gehele jaar leverbaar. Ook in kleine hoeveelheden om zelf moedertinctuur te maken. Maximale werkzame stoffen.
  • Geurzakken op basis van gedroogde wortels: zakken van 1 tot 2 kg, bruikbaar 2 tot 4 jaar. Bij zwakte of aansterken na ziekte.

Oertinctuur Arnica Montana verse wortels

Vanaf oktober 2017 kunnen we Arnica Montana Oertinctuur leveren van verse Arnicawortels. De verse wortels komen van onze eigen kwekerij. We oogsten van 8 jaar oude planten, op deze leeftijd zijn de wortels extra dik en verzadigd met de olieachtige, werkzame inhoudsstoffen. Wat wel op de markt is, is Oertinctuur op basis van gedroogde Arnica Montana wortels.

Arnica kwekerij vergunningen goedgekeurdOp dinsdag 31 oktober 2017 heeft onze gemeente zeven vergunningen goedgekeurd voor de Arnicakwekerij. Hier zijn we erg blij mee!

Amfitheater De Oase Wergea Twamester

Op woensdag 12 juli 2017 is bij de basisschool De Twamêster in het friese Wergea alweer het 36ste amfitheater van Henk Pleiter officieel geopend. Zowel het onwerp als de aanleg is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica kwekerij. De bouw vond plaats in het voorjaar van 2017.

Dwingelderheem geopend, een natuurtuin van Henk Pleiter ArnicakwekerijEen bijzondere plek om te trainen en te vergaderen. Daaraan werkten Inge Dijkinga en Hans van der Zee uit Dwingeloo anderhalf jaar. Vrijdag 15  september 2017 werd hun unieke vergaderlocatie Dwingelderheem in Boterveen officieel geopend. Het ontwerp en de aanleg van deze natuurtuin is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica Kwekerij. De tuin is in april 2017 aangelegd.

Feestelijke opening Natuurontmoetingstuin door Hajo Apotheker

Zaterdag 1 juli is de natuurontmoetingstuin, die ontworpen is door Henk Pleiter, in de wijk Noorderhoek in Sneek officieel geopend door burgemeester Hayo Apotheker.

(c) tekst en foto's: Arnica Kwekerij.