Copyright 2018 -

Elke zaterdag zijn we van 10:00 tot 16:00 uur geopend (tot eind december 2018)

Voor particuliere verkoop Arnica producten, inheemse vlinderplanten (zie soortenlijst) en advies over biodiversiteit en inheemse vlinderplinten in je eigen tuin.

Alle planten kosten € 1,25 per stuk

Elke woensdag worden de bestellingen Arnica producten en inheemse vlinderplanten per post verstuurd.

 • Verse bloemen, alleen in bloeitijd (eind mei, begin juni).
 • Verse planten: Planta Tota - gehele plant met bloemen. Alleen in bloeitijd (eind mei, begin juni).
 • Verse wortels: alleen de wortels. Gehele jaar leverbaar
 • Gedroogde planten: Planta Tota - gehele plant met bloemen. Gehele jaar leverbaar
 • Gedroogde wortels: alleen de wortels. Gehele jaar leverbaar
 • Arnica planten: € 1,25 per plant. Gehele jaar leverbaar.
 • Speciale aanbieding: 10 jaar oude Arnica Montana planten, als verse plant of op bestelling gedroogd. Gehele jaar leverbaar. Ook in kleine hoeveelheden om zelf moedertinctuur te maken. Maximale werkzame stoffen.
 • Geurzakken op basis van gedroogde wortels: zakken van 1 tot 2 kg, bruikbaar 2 tot 4 jaar. Bij zwakte of aansterken na ziekte.

Alles is in kleine hoeveelheden te bestellen.

Bestellingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. LET OP: vergeet niet uw telefoonnummer en postadres te vermelden!

Verzendingen per post in Nederland, EU en buiten EU-landen.

 

 

Arnica kwekerij vergunningen goedgekeurdOp dinsdag 31 oktober 2017 heeft onze gemeente zeven vergunningen goedgekeurd voor de Arnicakwekerij. Hier zijn we erg blij mee!

Dwingelderheem geopend, een natuurtuin van Henk Pleiter ArnicakwekerijEen bijzondere plek om te trainen en te vergaderen. Daaraan werkten Inge Dijkinga en Hans van der Zee uit Dwingeloo anderhalf jaar. Vrijdag 15  september 2017 werd hun unieke vergaderlocatie Dwingelderheem in Boterveen officieel geopend. Het ontwerp en de aanleg van deze natuurtuin is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica Kwekerij. De tuin is in april 2017 aangelegd.

Feestelijke opening Natuurontmoetingstuin door Hajo Apotheker

Zaterdag 1 juli is de natuurontmoetingstuin, die ontworpen is door Henk Pleiter, in de wijk Noorderhoek in Sneek officieel geopend door burgemeester Hayo Apotheker.

Oertinctuur Arnica Montana verse wortels

Vanaf oktober 2017 kunnen we Arnica Montana Oertinctuur leveren van verse Arnicawortels. De verse wortels komen van onze eigen kwekerij. We oogsten van 8 jaar oude planten, op deze leeftijd zijn de wortels extra dik en verzadigd met de olieachtige, werkzame inhoudsstoffen. Wat wel op de markt is, is Oertinctuur op basis van gedroogde Arnica Montana wortels.

Ook dit jaar doen we weer mee aan de landelijke open dagen van biologische bedrijven.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Activiteiten:

 • Rondleidingen kwekerij
 • Veel wilde plantensoorten en de Arnica bloeien uitbundig
 • Verkoop Arnica producten en inheemse vlinderplanten
 • advies over biodiversiteit in je eigen tuin.

Gezelligheid staat voorop!

U bent van harte welkom!

 

Amfitheater De Oase Wergea Twamester

Op woensdag 12 juli 2017 is bij de basisschool De Twamêster in het friese Wergea alweer het 36ste amfitheater van Henk Pleiter officieel geopend. Zowel het onwerp als de aanleg is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica kwekerij. De bouw vond plaats in het voorjaar van 2017.

Openingstijden arnica kwekerij

Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur vanaf 1 maart tot eind december voor particuliere plantverkoop.

Op deze dagen kunt u bij ons terecht voor de verkoop van planten, bezoek kwekerij en advies over de bodem. We geven ook rondleidingen voor groepen op afspraak. Bedrijven en instellingen kunnen hun bestellingen elke dag ophalen in overleg.

(c) tekst en foto's: Arnica Kwekerij.