Copyright 2020 -

Arnica kwekerij vergunningen goedgekeurdOp dinsdag 31 oktober 2017 heeft onze gemeente zeven vergunningen goedgekeurd voor de Arnicakwekerij. Hier zijn we erg blij mee!


Naast de bestemmingsplan aanpassing en de omgevingsvergunning, werd ook de Bouwvergunning voor de bedrijfswoning op de kwekerij goedgekeurd. We kunnen nu beginnen met de bouw van een ‘Earthship’ als bedrijfswoning en kantoor. Op het dak ervan komen honderd zonnepanelen voor eigen gebruik en verkoop van energie. Straks hebben we geen gasaansluiting, maar wordt de verwarming, keuken en de drogerij voor de Arnicaprodukten elektrisch. Waarschijnlijk wordt dit een van de eerste huizen in Nederland, die niet alleen energieneutraal is, maar juist extra veel elektriciteit produceert voor de verkoop.

We hebben ook een nieuwe Kwekerijvergunning die beter bij ons bedrijf past. Omdat Arnica een beschermde en zeldzame plant is, was het voor de export en douane vaak een lastige zaak. Nu wordt het gemakkelijker, omdat we op Europees nivo bekend staan als producent én exporteur van Arnica Montana.


Dit alles is een forse stap voorwaarts en zijn we goed voorbereid op de toekomst!

(c) tekst en foto's: Arnica Kwekerij.